Dada

For dælen, den er levende, den her computer lige for tiden. Jeg skulle lige ind og se, hvad det var Peter Schmeichel gik og rodede med ovre på rt punktum com – det skulle jeg nok ikke have gjort. Hver gang jeg åbner Chrome, vælter det ind med nyheder om at det i virkeligheden er de andre, der har gjort det som ingen rigtig ved om nogen har gjort. Men det er i hvert fald slemme sager, som vi troede vi var holdt op med efter 1. verdenskrig, der for altid forandrede verden og som bl.a. resulterede i, at da nogle fredselskende dadaister (fra hver sin side af skyttegravene!) kom hjem efter krigen, holdt de op med at bruge sprog fordi et sprog kun giver mening, når virkeligheden giver mening. Virkeligheden gav ingen mening efter at have oplevet rædslerne i skyttegravene.
Er der en mening med galskaben? Vi købte et nyt WC bræt til vores lejlighed og siden er jeg blevet bombarderet med reklamer for lokumsbrætter i alle former og farver, hver gang jeg åbner min computer og hver gang, jeg lige skal se, hvad vennerne har fundet på ude i cyberspace. Det er vel ikke så svært: Et menneske har kun brug for et lokumsbræt. Hallo derude, jeg har ikke brug for flere lokumsbrætter og jeg har ikke brug for at russerne fortæller mig deres version af virkeligheden. Og når jeg så vender mig mod den strøm af fortællinger, der går den anden vej og oplever den ensretning, der er i nyhedsstrømmen fra den vestlige side, så er det, at jeg ønsker, at jeg
1. aldrig havde købt et nyt WC bræt online, men gået ned i butikken og købt et, betalt kontant, så min betaling ikke kunne spores (hævet pengene så tæt på hjemmet som muligt),
2. aldrig været nysgerrig, dum og åbnet rt punktum com, bare fordi jeg lige ville se min gamle helt fra 1992-dagene dumme sig på russisk TV med dukker, der passer ind i hinanden og så’n
3. aldrig hørt en vestlig reporter, der nikkedukkende foreholdt os en version af virkeligheden.

Jeg er ved at nå til et sted i den her fortælling, hvor sprog ikke giver mening.

‘Gadji beri bimba’ – Hugo Ball

gadji beri bimba glandridi laula lonni cadori
gadjama gramma berida bimbala glandri galassassa laulitalomini
gadji beri bin blassa glassala laula lonni cadorsu sassala bim
gadjama tuffm i zimzalla binban gligla wowolimai bin beri ban
o katalominai rhinozerossola hopsamen laulitalomini hoooo
gadjama rhinozerossola hopsamen
bluku terullala blaulala loooo

zimzim urullala zimzim urullala zimzim zanzibar zimzalla zam
elifantolim brussala bulomen brussala bulomen tromtata
velo da bang band affalo purzamai affalo purzamai lengado tor
gadjama bimbalo glandridi glassala zingtata pimpalo ögrögöööö
viola laxato viola zimbrabim viola uli paluji malooo

tuffm im zimbrabim negramai bumbalo negramai bumbalo tuffm i zim
gadjama bimbala oo beri gadjama gaga di gadjama affalo pinx
gaga di bumbalo bumbalo gadjamen
gaga di bling blong
gaga blung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *