Blodbadet i Stockholm 1520, i fortællinger fra tiden

Den 19. februar 2020 kl. 19.30 i Helligåndshuset; København

Køb billetter her

Anna og Svend-Erik om Det Stockholmske Blodbad

Den svenska berättare Anna Lundquist og den danske fortæller Svend-Erik Engh i samtale om Det Stockholmske Blodbad og især hvem Kristian den anden var. Var han tyran? den gode? eller bare en taber, der fik sin tid til at gå med at gå rundt om et bord et sted nede i Sønderborg?

Slået op af Det Stockholmske Blodbad i Fredag den 8. februar 2019

 

 

Den 19. februar 2020 i Helligåndshuset; København

En norsk fortæller, en svensk fortæller og to danske historiefortællere tager fat i Blodbadet og lader sig inspirere til en aften fyldt med faktuelle beskrivelser, folkeeventyr og folkeviser. Vi har inviteret Norge med, fordi Kristian øvede sig på nordmændene inden han gik i gang med at hugge hovederne af folk i Stockholm i 1520, for præcis 500 år siden i år. Og fordi vi har lyst til at samle unionen og høre de tre sprog.

Fortællere er Hilde Eskild fra Lillesand Norge, Anna Lundquist fra Malmö i Sverige, Mads Kristian Mikkelsen fra København og danske Svend-Erik Engh, der p.t. bor i Edinburgh.

Projektet er støttet af Nordisk Kulturfond.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *