Erindringer – forfatter: Svend-Erik Engh

Erindringer

Om et liv på kanten.

Født og opvokset i Glostrup, far fabriksarbejder på Poul Bergsøe og Søn, mor hjemmearbejdende syerske og en fire år ældre søster.

Da min søster var ni år gammel, konstaterede lægerne at hun havde knoglekræft i det ene ben. Fire år senere døde hun. Jeg var ikke med til begravelsen, hvilket var et hensyn, man tog i de dage. Det kan virke helt vanvittigt i dag, men det var sådan det var dengang. I stedet fik jeg en Bentley legetøjsbil af en dame, jeg dårligt kendte.

Jeg blev smidt ud af Vestervangsskolen i Glostrup, da jeg skulle op i syvende klasse.

I gymnasiet oplevede jeg en indre revolution med bøger, filosofi, anarki, Kropotkin, Camus, Kafka, Dostojevski. Min far syntes vist, det var spild af tid – jeg tog syvmileskridt, som min sjæl ikke rigtigt var forberedt på.

I 1982 gik vi ind i en nedlagt rugbrødsfabrik; Rutana. Det blev starten på endnu en revolution, indre og ydre.

I 1988 blev jeg gift. Vi fik tre børn sammen og det er stadig noget af det bedste, jeg har gjort i mit liv.

I 1993 blev jeg højskolelærer. Grundtvig er stadig en af mine helte.

I 1994 begyndte jeg at fortælle historier professionelt og undervise i historiefortælling. Jan Blake som fortæller, Dario Fo som lige før det er teater fortælling og Steve Denning i virksomhedsfortællinger. Det er og var mine helte (inde!).

I 2016 ville min aorta ikke helt som jeg ville. Så den var ved at briste. En aorta aneurisme er ikke sådan lige at spøge med, så de skar mig op, tog mit hjerte ud, stoppede det (i journalen står der: “Hjertet standser pænt!”) og satte det i igen. Syede mig sammen og det noget tid, inden kroppen igen var klar til at danse.

I 2017 flyttede jeg til Skotland. Robert Burns skrev nogle vidunderlige kærlighedsdigte. Skotland´s nationaldyr er en enhjørning.

 

 

Dette er de to første kapitler. More to come!

Fødsel

 

Atombomben

 Tåregas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *