Krigsbilleder – en fortælleforestilling med fællessang

Krigsbilleder er en forestilling, hvor du som lytter bliver taget med ind i en soldats hjerte. Der er meget smerte i en soldats hjerte, som han hele tiden gemmer bag en facade af “det klarer jeg, det skal nok gå!”.

Historier fra de krige, som Danmark har været med i.

Lige fra vikingernes hærgen på Skotlands kyster, over svenskekrigene, 1864, og i vor tid: Irak, Afghanistan og Libyen.

Hør om den danske kaptajn, der blev dødsdømt for at komme to timer for sent i den smålandske by Angelstad. Han havde været hos sin kæreste og sovet over sig. Skomageren Jakob, der blev sendt ud i ingenmandsland mellem de prøjsiske og danske styrker i 1864, første verdenskrigs sønderjyder, der blev sendt i skyttegravene for at dø, Stalingrad og hvor svært det er at komme hjem efter strabadserne i Irak og Afghanistan.

Sagt om “Krigsbilleder”:

Det var virkelig en superskøn oplevelse, Svend-Erik, tak for både grin, tårer, knugende smerte i hjertet og lystig fællessang. Marianne Christensen

Det var en meget intens, smuk og gruopvækkende aften med Svend-Erik Engh i aften. Fortællingerne rørte os – ind imellem rigtig meget, men de blev forløst ved sang af både publikum og fortæller. Rigtig godt initiativ. godt gået, Svend-Erik! Louise Kjaer

I disse Covid-19-tider: Hvis du bestiller forestillingen til dig selv eller en gruppe, så laver vi en online Zoom – version af den. Pris: Hvad du synes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *